A legmesésebb vidámparkok

Hullámvasút, óriáskerék, dodzsem… – szereted őket, ugye? De biztosan kedveled a meséket is. Képzeld csak, vannak olyan vidámparkok, melyekben a kedvenc meséidbe élheted bele magad! Sétálgathatsz Asterix falujában, vagy akár az Abszol úton.

Islands of adventure,1 Amerika

Ismered Harry Pottert,2 a híres varázslótanoncot? Sokat hallhattál már róla. Elképesztően népszerű… Akad a messzi Amerikában egy vidámpark, mely lehetővé teszi, hogy bepillants a varázslótanoncok életébe. Repülhetsz seprűn, sétálgathatsz az Abszol úton – és ezernyi csoda vesz majd körül. Aztán, ha megunod a varázsvilágot, átruccanhatsz a dinók közé a Jurassic Parkba,3 vagy toronyházak tetején ugrálhatsz (3D-szemüveg segítségével) a Pókember társaságában. Ennek a vidámparknak a fő célja ugyanis az Universal Pictures4 nevű filmkészítő cég által megelevenített mesehősök világának valósághű bemutatása kis rajongóik számára.

Asterix parkja, Franciaország

Ahogy mi szeretjük például Csukás István Süsüjét, úgy imádják a franciák világhírű galljaikat. Nem meglepő tehát, hogy Asterix és barátja, a behemót Obelix szabadon jár-kel fel s alá. Fakunyhóikban egészben sült vadkanokat falatoznak, s időnként összecsapnak a mostoha sorsú római katonákkal. A híres mese helyszínei között vadvízi evezésnek is beillő csónakkirándulásokon vehetsz részt vagy megvadult hullámvasutakon utazhatsz. Harcolhatsz a gall hősökkel a rómaiak ellen, retteghetsz a nagyon „szellemes” erdőben. Még Egyiptomot is felépítették (ici-piciben…) a nagyérdemű szórakoztatására. 

 

1 ejtsd: ájlendz of ádvencsör (magyarul: kalandszigetek)

2 ejtsd: herri potter

3 ejtsd: dzsurasszik park

4 ejtsd: junivörzöl pikcsörz

 

Korábbi vezércikkek