Kiadó

Kedves Pedagógus Kolléganő, Kolléga!

"Gyermekünk a jövő záloga. Csak nehogy kiváltsuk!" - mondta egykoron Hofi Géza. Talán még ma is mosolygunk ezen. Ám korántsem ennyire mosolyognivaló ez a kijelentés, ha belegondolunk, hogy ma mennyi kihívással kell szembenézniük az iskolaigazgatóknak, tanítóknak, tanároknak, és mindezekre megoldást kell találniuk. Alkalmazkodniuk kell az új Köznevelési törvényhez, az új Nemzeti alaptantervhez, amelyhez elkészül(t) az új Kerettanterv, amely évfolyamonként meghatározza és pontosítja a tananyagtartalmakat. Ám arról sem feledkezhetünk meg, hogy hogyan integrálják a kisebbséget hatékonyan, és fejlesszék a tehetséges gyerekeket. Minden hivatástudattal rendelkező pedagógusnak, számos más tevékenysége mellett, meggyőződésünk szerint a legfontosabb feladata, hogy a való életben boldogulni tudó gyermekeket neveljen, akik olyan kompetenciaalapú, cselekvőképes tudással bírnak, amivel bárhol a világon érvényesülhetnek. Ezeknek a nevelési-oktatási feladatoknak a megoldásához az Apáczai Kiadó mindig is segítséget nyújtott Pedagógus Kollégáinak. Úgy érezzük, hogy az elmúlt 22 évben nemhiába érdemeltük ki a pedagógusbarát kiadó elismerést igazgatóinktól, tanítóinktól, tanárainktól.


Hivatásunk és szívügyünk:

  • A pedagógusok erkölcsi megbecsülése: Genius-, Comenius- és "ZENIT 41"-díjak
  • A szakmaisághoz való feltétel nélküli ragaszkodás: Legjobb Európai Tankönyv Díj elismerés (2011) és a hat Magyar Termék Nagydíj (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2012)
  • A hűséges megrendelő iskolák anyagi megsegítése: Iskolatámogatási szerződés
  • A pedagógusok mindennapi munkájának támogatása: óravázlatok, kézikönyvek, tanmenetek, szemléltetőeszközök; új Apáczai feleltető rendszer, Tanítás-Tanulás szakmódszertani folyóirat, Szivárvány Heted 7 Határon gyermekújság
  • A pedagógusok szakmai fejlesztése: tanfolyamok, továbbképzések, TANYA

 Az Apáczai Kiadó - az elmúlt 22 év hagyományainak megfelelően - továbbra is elhivatottsággal áll a Pedagógusok szolgálatában. Forduljon hozzánk bizalommal!

 

                             Esztergályos Jenő                                                              Tóth-Esztergályos Kata
                            ügyvezető igazgató                                                                     ügyvezető