Új játszótér nyílt a Margit-szigeten

Európai színvonalú, gyerekbarát és a környezettudatos személetre nevelő játszóteret adtak át a Margit-sziget Árpád hídi csücskében.


A múlt heti őszi napsütésben váratlanul megnyílt Budapest újabb játszótere a Margit-szigeten. Szerencsére a jó idő lehetővé tette, hogy bringával vegyük közelebbről szemügyre. A gyönyörűen felújított, nem régen átadott Margit hídon a biciklis sávon lehet kényelmesen és biztonságosan eljutni a szigetre.

Ha az Árpád híd felöl közelítünk, akkor egy graffiti jelzi, hogy bizony, itt egy gyerekbirodalom található - nem csak gyerekenek. Nem is igazi játszótér. Inkább park. Rengeteg a zöld, sok a játék, kényelmesek a padok. Nagyon európai lett. Ráfért már nem csak a városra, de a szigetre is egy ilyen fajta park. Hangulatában hasonlít a Kopaszi-gátra. (Bátran ajánlom a gátat is kikapcsolódásra, persze szép időben.)

Az egész park környezettudatos: a lámpák például napelemesek, hogy ne terheljék a környezetet. A játékokat homok veszi körül, így nem okoznak sérüléseket, ha valaki véletlenül leesik valamelyik játékról. Az általában elmondható, hogy a frissen átadott vagy felkapottabb parkokban már nem a régi beidegződés érhető tetten: manapság már bátran lehet a fűre lépni! Sőt, kötelező is! Itt is megteszik az anyukák, apukák, gyerekek. Élvezik a frissen vágott füvet a talpuk alatt. De ez így is van rendjén, nem?

Több helyütt található információs tábla, amelyekről sok hasznos információt tudhatunk meg a környezetvédelemről általában, de külön kitér a talaj- és növényvédelemre, a fákra, az állatokra. A park és felépítése a modern skandináv példát követi, amit remélem többen át fognak venni és követendőnek tartják majd.

Bátran ajánlom mindenkinek, ha az idő engedi, tegyetek nagy sétát és játsszatok kedvetekre!

Forrás: http://varosban.blog.hu
Fotó: Magyarósi Csaba 

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!
A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.