Szülőknek

Világunk egyre inkább az Interneten zajlik és egyre több időt töltünk a számítógépünk előtt. Ezt teszik gyermekeink is, akik már úgy nőnek fel, hogy a számítógépek, a tabletek, a kütyük, mobil eszközök a mindennapi élet elválaszthatatlan részévé válnak. Ezeken a gépeken keresztül kinyílik előttük a világ és e világ megannyi csodája. Sajnos a csodák mellett nagy számban kerülnek a gyerekek elé nem szűrt, káros tartalmak, amelyektől szeretnénk őket megvédeni.

Segíteni szeretnénk eligazodni ebben a nagy információ kavalkádban. Bizonyos szabályokat, etikai ajánlásokat tárunk mindenki elé. Gyerekek, szülők, pedagógusok elé egyaránt. Higgye el mindenki, fontos dolgok ezek. Később már minden kissrác magabiztosan tud majd tartalmat válogatni magának, de az elején még nagyobb a felelőssége a szülőknek, pedagógusoknak.

A Szivárványnak ezt az oldalát igyekszünk folyamatosan frissíteni, figyelni a változó trendeket, hullámokat és elsőként az Olvasó elé tárni a mikéntet, a hogyant és felhívni figyelmét a veszélyekre!

Emellett természetesen szeretnénk napi kapcsolatban lenni Önökkel, szülőkkel. A Párbeszéd menü alatt találnak majd kérdőíveket, amelyek megválaszolásával sokat fognak segíteni abban, hogy ez a weblap egy jó, hasznos oldal legyen. Emellett persze várjuk észrevételeiket, javaslataikat, kritikáikat. Ragadjanak bátran klaviatúrát és írjanak! A lehető legrövdebb idő alatt fogunk válaszolni leveleikre.

A szerkesztőség reménykedik abban, hogy ez a párbeszéd interaktív és gyümölcsöző lesz!

Kellemes internetezést kívánunk!