Tanítás - Tanulás szakfolyóirat » 2012. szeptember

VAN ÚJ A NAP ALATT...

Nem szeretném feltétlenül vitatkozással kezdeni az új tanévet, de a címbéli állítást éppen az Élet támasztotta, és fogja alátámasztani. Mert van bizony ezer újdonság a megszokott régi "dolgok" mellett. Jó  példának itt van az új tanév. Van egy jubileumi évfolyama lapunknak, a X., ami már soha nem fog megismétlődni. A már említett új tanév új oktatási szabályozást, új várakozásokat is jelent. Új sikereknek tapsolhattunk a nyáron, elég, ha csak az olimpia felemelő, néha torokszorító és izgalmakban egyáltalán nem szűkölködő óráira gondolunk. Egy kicsit megújult megint lapunk, a kivehető mellékletes forma választása sokak igényével esik egybe.

Minden újítás persze csak akkor ér valamit, ha nem öncélú. Lapunk tízéves történetén végigtekintve nyugodt lelkiismerettel elmondhatjuk, hogy sosem az öncélúság, hanem a jobbítani akarás vezérelte a laptulajdonost és a mindenkori szerkesztőket, szerzői, alkotói csoportokat. A hiteles megítélés persze az Olvasó dolga, mi csak reménykedünk, hogy a megmérettetéskor nem fogunk könnyűnek találtatni.

Kedves Kollégák!
Szerkesztőtársam, Somogyi Mónika és lapunk minden szerzője nevében kívánom, hogy számos új - és legfőképpen pozitív - dolog találjon ránk az új tanévben a "nap alatt". Írjuk együtt a tanév történetével, a szakmai sikerekkel, ötletekkel együtt a Tanítás-Tanulást. Osszák meg velünk a megszokott jó gyakorlatokat, és a kezdetben akár szokatlannak tűnő újdonságokat, metódusokat is! Szívesen közöljük a sok helyütt hasznosítható projekteket, de örülünk egy új kiadványnak, egy jeles eseményről írt fényképes, pár szavas beszámolónak is.
A többletmunka persze több időt is igényel, de hisszük, hogy hamar megtérül. Mindehhez pedig kívánunk sok örömöt, a nehézségek elviseléséhez sok erőt, jó társakat, kitartást, hitet!

Rozmán László