Japánba kalauzoltak el minket a tiszakécskei mesemondók

A tiszakécskei Református Kollégium immáron nyolcadik alkalommal rendezte meg november 11-én a Református Iskolák Országos Mesemondó, Meseíró, Kézműves és Szépíró Találkozóját.

A találkozóra évről-évre az ország szinte minden pontjáról érkeztek tehetséges diákok és lelkes felkészítő tanárok. A résztvevők mesemondó versenyen indulhattak, különböző kézműves technikákban mutathatták be kreativitásukat, valamint szebbnél-szebb meséket írhattak és szépírási képességüket is bizonyíthatták. Az évenként megrendezett találkozókat mindig más témában hirdetik meg: Már többször válogattak a magyar népmesék különböző típusaiból és a  gyermekirodalom kiváló íróinak műveit is megismertették a diáksággal. A tavalyi esztendőben először  nyitottak a nagyvilág felé, s az afrikai mesevilágot hozták el a gyerekek számára. Idén egy távoli kontinensen fekvő ország, Japán népmeséinek világába kalauzolták el a diákokat.

A rendezvényen Tóth Patrik fotós által készült képek itt tekinthetőek meg.

Jó képnézegetést kívánunk!

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!
A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.