Ügyelj a bőrödre!

Amikor az ember lánya még fiatal, a bőre természetesen szép, üde, bársonyos és rugalmas. Ám hogy később is az maradjon, azért bizony már ennyi idősen tenned kell! Miként őrizheted meg bőröd szépségét? Elmeséljük neked!

ARCBŐR

Az arcod az, amit leggyakrabban látnak belőled mások. Márpedig, ha így van, az arcbőrnek különleges figyelmet kell szentelned. Bár a neheze (vagyis a serdülőkorral járó hormonváltozásból fakadó pattanásosság) még egy-két évig várat magára, nem árt már most foglalkoznod az arcoddal.

– Naponta kétszer mosd meg alaposan! Ehhez használhatsz érzékeny bőrre való, alkoholmentes arctonikot, vagy kímélő szappant. A kamillateába mártogatott vattapamaccsal való lemosás legalább ennyire hasznos, és ráadásul nyugtatja a bőröd.

TESTED más részein is fontos a bőr rugalmasságának, szépségének megtartása. A következő jótanácsok már általános érvényűek.

– Igyál meg minden nap legalább hét-nyolc pohár tiszta vizet! A sok víz biztosítja a bőröd megfelelő nedvességtartalmát, ráadásul az egész szervezetedet megtisztítja.
– Aludj sokat! A 8-10 órányi alvás megszépít.
– Táplálkozz egészségesebben! A gyümölcsök, tejtermékek jót tesznek a bőrödnek. A nehéz, olajban tocsogó ételek (különös tekintettel a gyorséttermekben kínált csodákra), és a nagyon sós vagy nagyon cukros élelmiszerek velejárója a kiütéses, zsírtól fényes, problémás bőr.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.