Tudni illik - Tanuljunk tanulni!

Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten! Ismered a mondást? Az illemszabályok arra valók, hogy azokat betartva békében éljünk egymás mellett. Csak akkor tisztelnek majd téged, ha te is tisztelsz másokat. Ebben a rovatban hónapról hónapra hasznos tudnivalókat olvashatsz az illemről és a helyes viselkedésről. Így te is formálhatod a jellemedet.

Szeptemberben minden iskolában megszólalt a csengő: elkezdődött az új tanév. Újra benépesültek a tantermek, és gyermekzsivajtól hangosak ismét a folyosók.
Lassan már mindenki visszarázódott a kellemes nyári szünidő után az iskolai életbe. Szeretnénk, ha az iskolaév az idén könnyebb és vidámabb lenne, és jobb eredményeket érnétek el, mint tavaly.
A jó eredményekhez tudnod kell, hogy mire vagy képes. Ismerned kell magadat! Nem mindegy, hogy hol, mikor és hogyan tanulsz. Ennek is megvannak a szabályai, amelyeket tanácsos követni!

A "munkahely" rendje:

  • Mielőtt nekiállnál tanulni, menj ki egy kicsit a levegőre! Kapcsolódj ki! Játssz a barátaiddal!
  • Fontos, hogy legyen egy kis kuckód, tanulósarkod akár a szobádban, akár a lakás más részében. De bárhol is legyen, mindig tarts rendet magad körül!
  • Rendetlenséggel ne okozz felesleges munkát másoknak!
  • Tanulás után mindig rakd helyre a tanszereidet! Ez meggyorsítja a munkádat. Ha mindent azonnal megtalálsz, nem kell hosszasan keresgélned, nem marad otthon semmi.
  • Ne gyűjtsd a szükségtelen lomokat, a szemetet dobd ki!
  • Legyen egy kis jegyzetfüzeted, amelybe bejegyezheted, mit kell beszerezned, vagy miről ne feledkezz meg!
  • Minden este pakold be a táskádba a másnapra szükséges felszereléseidet, a tankönyveidet és a füzeteidet!


De nemcsak otthon, hanem az iskolában is legyen rend körülötted! A leírtak segítségével gondold végig a napirendedet! Reméljük, tanácsainkból számodra is kiderült, hogy mi az, amin változtatnod kell!

Sosem késő tudni, hogy mi illik!

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.