Nyíregyházi Állatpark

Voltál már olyan állatkertben, ahol etethetted a hatalmas papagájokat, kezet foghattál a makikkal, vagy sorba állhattál egy oroszlánfóka puszijáért? Máshol csak kordonok vagy üvegfalak mögül nézegetheted a vadakat, Nyíregyházán viszont a közelükbe férkőzhetsz teljes biztonságban. A csodálatos fehér tigrisek pedig karnyújtásnyira heverésznek előtted - igaz, ők valóban vastag üvegfal mögött.

Tudtad?
Nyíregyházán látta meg a napvilágot az ország első nálunk született afrikaielefánt-bébije öt évvel ezelőtt. A "gyermekáldás" egyébként bőséges. Tavaly két különlegesség érkezett: egy törpevíziló-csemete és Barack, az első magyar oroszlánfóka-borjú, aki a vendégek szeme láttára bújt ki a mamája pocakjából.


Fehér tigrisek karnyújtásnyira
A fehér tigrisek (vagy hótigrisek) ritka és varázslatosan szép állatok. A szemük kék, az orruk rózsaszín, a bundájuk krémfehér, csokiszínű csíkokkal sávolt. A természetben kevés ilyen tigris van, mert feltűnő színük nehezíti a rejtőzködésüket, vagyis a túlélésüket. Állatkertekben sem túl gyakoriak. Nyíregyházán mégis egy egész család nyújtózkodik, gyakran alig egy méterre a látogatóktól: egy hím és a három felesége.

Irány a dzsungel!
A vendégek nincsenek elzárva az ártalmatlan vadaktól. Etethetsz gyűrűsfarkú makikat, fényképezkedhetsz ázsiai elefántokkal, a fókashow után pedig kérhetsz egy hatalmas cuppanóst a szelíd oroszlánfókától. A Zöld Piramis az állatpark egyik legnépszerűbb látványossága. Itt lakik az ország legnagyobb komodói varánusza. Az ócenáriumban hatféle cápát és vagy száz halfajt csodálhatsz meg, a trópusi esőerdőben pedig méteres papagájok röpködnek a fejed fölött.

Játék!

Küldd be Szerkesztőségünk címére (9502 Celldömölk, Pf. 6.) rajzod a kisfókáról, és légy te a tiszteletbeli gazdája Baracknak, az ország első kisfókájának! A játék résztvevői között két családi belépőt is kisorsolunk.

Tégy egy virtuális
sétát a Zöld Piramisban!
www.zoldpiramis.hu


SZAVANNA A TÖLGYERDŐBEN
A Nyíregyházi Állatpark egy hatalmas, harminchektáros tölgyerdőben kapott helyet. Amikor ide belépsz, bármerre indulsz, más-más kontinens állatvilágát csodálhatod meg. Az állatok általában nem egymástól elkülönítve élnek, hanem valódi környezetükhöz hasonló közösségben. A zsiráfok lábai között például antilopok és zebrák legelésznek.

ÉBREDTÉL MÁR OROSZLÁNÜVÖLTÉSRE?
Ha nincs kedved hazamenni, vedd rá apát és anyát, hogy maradjatok! Az állatpark hotelében meg is szállhattok.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.