Mozdulj! Tenisz

A teniszt szinte mindenki szereti nézni, de csak viszonylag kevesen játsszák. Pedig sokoldalú, rengeteg izmot, sőt, még az elmét is megdolgoztató sportág. Balatonbogláron, a BBTC-ben országos szintű teniszélet folyik. Itt tanul és versenyez Pór Eszter is.

Nálunk nem igazán volt kérdés, hogy milyen sportot választunk. Négyen vagyunk testvérek, két nővérem és egy húgom van. Mindannyian teniszezünk. Én óvodáskorom óta. És apa meg anya is játszik. Azt hiszem, az egész apával kezdődött, aki gyerekkorában versenyzett. Örülök, hogy így alakult. Nagyon szeretem ezt a sportágat.  
Nálunk az iskolában is van tenisz a tornaóra keretében - igaz, az csak "mini-tenisz". Kisebb ütőkkel, kisebb pályán, másfajta labdával játsszuk. Ezzel együtt hetente négy edzésem van. Minél több, annál jobb. A tenisz olyan sportág, amiben sok gyakorlással a kevésbé tehetséges gyerekek is egészen magas szintre juthatnak. Aki meg robbanékony és figyelmes, az előtt nincs határ. Remélem, én ilyen vagyok...


Az edzéseket érdekes játékokkal kezdjük. "Létrázunk" - vagyis egy földre fektetett, létraszerű kereten gyakoroljuk a különböző lábtechnikákat -, egyensúlyfejlesztő versenyeket csinálunk, aztán az ütésfajták következnek. Az én kedvencem a tenyeres. Az a legkényelmesebb és leghatásosabb ütésem. De szeretem a fonákot, a röptét meg a lecsapást is... Szóval nagyjából az összeset.
Egyelőre a felnőttekénél valamivel kisebb ütővel játszom. Remélem, hamarosan már rendes nagy lesz nekem is. (Van, akinek a csoportban már olyan van.) Az edzőnk, Paszér Éva dönti el, ki mikor válthat. Kicsi városban lakunk, mégis hatvan gyerek jár teniszezni az egyesülethez. Van szabványos, fedett csarnokunk. Nemrég új talajt kapott: most már keményborítású gyorspálya. És van kint is több salakos pályánk. Nyáron mindig azokon játszunk. Tőlünk alig ötven méterre hullámzik a Balaton...
Balettozom is, nagyon szeretem. De azért a tenisz más. Ha nagy leszek, mindenképpen sportoló akarok lenni. Már indultam néhány versenyen elég jó eredménnyel. A nővérem, Petra az országos élvonalban versenyez. Arrafelé tartanék magam is... Aztán irány Wimbledon1! A kedvencem Roger Federer2. Jó a technikája, élmény nézni, ahogy játszik. Az edzőm azt mondja, csak azok élnek meg jól a teniszből, akik a világ száz legjobb versenyzője közé tartoznak. Úgyhogy megvan a célom.

1 vimbledon
2 rodzser féderer

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.