Modulj! Kosárlabda

Méltán népszerű sport a kosárlabda. Rengetegen játsszák, de csak kevesen jutnak az élvonalba. Ez persze érthető: nagyon magasnak kell lenni hozzá... Azt, hogy Rosta Bence mekkorára nő, még nemigen lehet tudni, hiszen csak nyolcéves. Ám nagyon szeret kosarazni - mesélt is róla nekünk.

Idén kezdtem kosárlabdaedzésekre járni, de máris érzem, hogy ez a sport aztán tényleg nekem való. Akkor is, ha egyelőre korban és magasságban is a legkisebb vagyok a csoportban - tehát mindent nem tudok a többiekkel együtt csinálni. A nagyfiúk akkorák, hogy a derekukig sem érek... Azért nagyon szeretek edzésre járni! A legjobb az egészben, hogy rengeteget szaladgálhatok.

Az edzőm, Csói Gábor, édesapám unokatestvére. Ne gondold ám, hogy emiatt könnyebb dolgom van! Legalább olyan jól kell teljesítenem, mint a többi srácnak. Hetente kétszer van edzés. Mi, kicsik legtöbbet a labdavezetési technikákat gyakoroljuk. Bójákat kerülgetve kell pattogtatnunk a lasztit hol előre, hol hátra, közben cselezgetve. Nem könnyű ám!


Kipróbáltam már sokféle sportot, járok úszni is, de az egyáltalán nem nekem való. Ez viszont igen. Nagyon szeretnék igazán jó kosaras lenni! Olyan, aki egy komoly csapatban az egyik legügyesebb. Lehet, hogy ez csak egy kicsi gyerek nagy álma, de mindent meg fogok tenni érte.

Celldömölkön lakunk, itt vannak az edzések a helyi középiskola tornacsarnokában. A mi megyénkben, Vas megyében két országos élmezőnyben szereplő kosárlabdacsapat is van: a szombathelyi és a körmendi. Biztos büszkék lennének rám a szüleim és a barátaim, ha egyszer valamelyikben játszanék...

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.