Játsszunk együtt! - Gyerünk a szabadba!

Március a természet ébredésének a hónapja. Az első felét még télutónak hívjuk, de 21-étől beköszönt a csillagászati tavasz. Egyre többet süt a nap, jobb lesz a kedvünk, egyre vidámabbak leszünk. Kiránduljatok, sétáljatok minél többet a friss levegőn! Ha izgalmas játékot is szeretnétek játszani, íme néhány ötlet.

Madzaglabda

Feszítsetek ki két darab 5 méteres zsinórt két méter magasságban, egymástól négy méter távolságra! Alkossatok két csapatot, mindegyikben ugyanannyi résztvevő legyen! A csapattagok álljanak két oszlopba! Mindkét csapatból az első játékos kezdjen el futni a madzagok felé egy-egy labdával a kezében!

Mielőtt az első madzaghoz érnének, dobják át a labdát fölötte, majd megállás nélkül a madzagon túl kapják is el! Aztán fussanak tovább! Dobják át a labdát a második zsinegen is, és hasonló módon kapják el, mint az első esetben! Oldalt fussanak vissza a csapatukhoz, adják a labdát a következő játékos kezébe, majd álljanak félre! Következhet a második játékos! Aki elejti a labdát, az nem folytathatja a játékot. Vissza kell adnia a labdát a következő játékosnak, és a sor végére kell állnia, hiszen a végén neki újra kell próbálkoznia! A játék akkor ér végét, ha minden csapattag hibátlanul teljesítette a feladatot. Az a csapat győz, amelyik előbb végez.

Jöjj velem!

Kézfogással alkossatok kört, majd engedjétek el egymás kezét! Rajzoljatok a lábatokkal kört magatok köré! Egyikőtök maradjon kör nélkül, az ő célja az lesz, hogy valakinek a körét elfoglalja! A kör nélkül maradt játékos kezdjen el futni a nagy körön kívül! Majd finoman üssön valakinek a vállára, és mondja azt: „Jöjj velem!”, és fusson tovább! A megütött játékos a körbe futóval ellentétes irányban gyorsan futni kezd, hogy mielőbb visszaérjen a saját körébe. Amelyikük előbb ér oda, az állhat az üres körbe.  Aki másodikként ért oda, az továbbfut, és folytatja a játékot.

Egy fontos szabályt ne felejtsetek el! Ha futás közben szembetalálkoztok a társatokkal, mindegyikőtök jobbra térjen ki! Így elkerülitek az összeütközést.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.