Játsszunk együtt!

Megérkezett végre a várva várt jó idő. Az áprilisi levegőben már érződik a tavasz illata. Ilyenkor esik jól igazán mozogni egy kicsit a szabadban. Jó alkalom erre a tavaszi szünet néhány napja is. Ehhez adunk most ötletet pár udvari játékkal.

Ne hagyd a botot!
Ezt a játékot játszhatjátok kint az udvaron, a játszótéren, vagy akár kiránduláskor egy tisztáson. Csupán egy hosszú bot szükséges hozzá.
Alakítsatok egy nagy kört! Egy gyerek járjon körbe, és mindenkinek mondjon egy számot! A játékvezető bottal a kezében a kör közepén áll. Adott pillanatban elengedi a botot, és közben valakinek a számát kiáltja. A szám tulajdonosának a dőlő botot el kell kapnia. Akinek nem sikerül, hibapontot kap. Az nyeri a játékot, aki 3-5 percnyi játék alatt a legkevesebb rossz pontot kapja.

Csalogató
Álljanak fel a játékosok egymással szemben, egy sorban és egyenlő létszámú csoportokban! Az egyik sor játékosai mellmagasságba emelve nyújtsák előre a kezüket a tenyerükkel felfelé! A másik csapatból egy játékos menjen át hozzájuk! Egy kis cselezgetés után üssön rá az egyik játékos tenyerére, aztán uzsgyi, rohanjon vissza a helyére! Akit megérintett, az szaladjon utána, és próbálja meg elkapni őt! Ha sikerül, hazaviheti fogolynak, ha nem, akkor ő lesz a fogoly a csalogató csapatában. Ezután a másik csapat küld csalogatót, és így tovább.
Az a csapat lesz a győztes, aki több foglyot tudott ejteni. Fontos szabály, hogy nem lehet mindig a legjobb futót küldeni csalogatni!

Bombázás
A játékteret osszátok három egyenlő részre! A három sávba három, egyenlő számú játékosból álló csapat álljon! A két kívül elhelyezkedő csapat tagjai egy közepes méretű labdával bombázzák a középső sáv játékosait! Ők próbáljanak meg elugrani a labda elől, vagy kapják el azt! Ők is bombázhatják a külső sávokban állókat. Ha egy külső játékost eltalálnak, az ő csapata cseréljen helyet a belsőkkel! És folytatódik a bombázás.
Néhány szabály: Tilos a labdával futni! A földről felpattant labda itt nem számít találatnak.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.