Játsszunk együtt!

Mindegy, hogy tél van vagy nyár, játszani mindig jó! Az előző számunkban már bemutattunk egy-egy játékot, amelyet a szabadban és a lakásban is játszhattok. Most folytatjuk a sort, hogy hasznosan tölthessétek el a szabadidőtöket. Reméljük, kedvet kaptok a játékokhoz, és minél több társatoknak megtanítjátok!

GOLYÓGURÍTÓ

Ezt a játékot kint, de akár bent, a meleg szobában is játszhatjátok. Minden játékosnak 6 azonos színű golyóra van szüksége.
Rajzoljatok a földre egy nagy kört! Az egyik játékos álljon a kör közepére, és készítse maga köré a golyóit! Húzzatok egy egyenes vonalat a körtől három méter távolságra! Álljon az első dobó a körbe! Onnan gurítsa az első golyót, mégpedig úgy, hogy minél közelebb kerüljön a vonalhoz! Az a legjobb, ha a golyó épp a vonalon áll meg. A következő gurítónak meg kell próbálnia kilökni a vonalon vagy a vonal közelében lévő golyókat!
A játék addig tart, amíg mindenki el nem gurítja a saját 6 golyóját. Az nyer, akinek a legtöbb golyója a vonal közelében marad.

SZÁMLEFEDŐ

Ezt a játékot két játékos játszhatja. Szükség van két dobókockára, kilenc korongra és két írólapra. Osszátok fel az írólapokat 9 egyenlő négyzetre! Írjátok a négyzetekbe a számokat 1-től 9-ig!
Ezután dobjon az első játékos a két dobókockával egyszerre! Adjátok össze a dobott két számot! A játékos eldöntheti, hogy az összegnek megfelelő melyik két számot fedi le az írólapon. Ha például 8-at dobott, lefedheti a 2. és a 6., vagy a 3. és az 5 négyszögeket. Ezután a játékos újra dob, és megpróbál még több részt lefedni. A korábban lefedett számokat azonban már nem használhatja. Ha a 7., a 8. és a 9. már sorra került, akkor csak egy kockával dobhat a játékos körönként, de változatlanul két részt kell lefednie egyszerre. Egy játékos addig dobhat, amíg dobását fel tudja használni.
Ha már mindkét játékos dobott, adjátok össze a szabadon hagyott mezőkön lévő számokat! Az nyer, akinek a legkevesebb pontja van.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.