Játsszunk együtt!

A szabadban és a meleg szobában is!

A SZABADBAN
Reméljük, idén már decemberben esni fog egy kis hó! Legyetek télen is sokat a szabadban, játsszatok, mozogjatok, sportoljatok!

Dobozdöngető
Gyűjtsetek össze minél több üres üdítős dobozt! Öltözzetek fel jó melegen, majd menjetek ki a szabadba, a friss levegőre! Rakjátok egymásra az összegyűjtött dobozokat! A feladat az, hogy kb. 5-6 méter távolságból kislabdával vagy hógolyóval minél többet ledöntsetek a toronyból. Egy sorozatban egy játékosnak öt dobása van. Ha valaki kevesebb dobással ledönti az összes dobozt, a megmaradt dobásait átviheti a következő fordulóra. Az a játékos lesz a győztes, aki a három fordulóból a legkevesebb dobással a legtöbb üdítős dobozt üti le.

A MELEG SZOBÁBAN
A kinti friss levegőről jólesik bemenni a meleg lakásba. Hogy bent is hasznosan tölthessétek el az időt, most bemutatunk egy szobában is űzhető játékot.

Kockajáték
Ehhez a játékhoz öt dobókockára lesz szükségetek. Minden játékos dobjon az öt kockával. Minden esetben, amikor nem tartalmaz a dobás kettest vagy ötöst, a játékos megkapja dobása összértékét. Majd újra dobhat az öt kockával. Ha a játékos dobásában kettes vagy ötös van, nem kap pontot a dobásra. A kockát (vagy kockákat), amelyek értéke kettes vagy ötös volt, ki kell venni a játékos további dobásaiból. Addig dobhat egy játékos, amíg az utolsó kockája kettest vagy ötöst nem mutat. Ezután kerül sorra a következő játékos. Az nyer, aki a legtöbb pontot gyűjti össze.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.