Játsszunk együtt!

Októberben még kellemes az időjárás. Tölts minél több időt ilyenkor is a friss levegőn! Közösen játszva még jobban fogtok szórakozni. Íme néhány ötlet csapatjátékokra!

Labdakereső
A játékosok szétszóródnak az udvaron, és egy kivétellel mindannyian egy-egy kört rajzolnak maguk köré. Annak, aki nem rajzolt magának kört, azaz házat, az a feladata, hogy elfoglalja valaki másét. Mikor odamegy egy társához, megkérdezi,  hogy:
- Hol a labda, komámasszony?
Erre a másik megnevez valakit, lehetőleg olyat, aki távol van tőle. A "labdát" keresőnek oda kell mennie a megnevezett gyerekhez. Eközben a játékvezető síppal jelt ad, és ekkor az összes, házban álló gyereknek helyet kell cserélnie valakivel. A kereső ezalatt a cserebere alatt megpróbál házat találni magának. Aki ház nélkül maradt, vagy a sípszó elhangzása után nem ment ki a házból, az lesz az új labdakereső.

Fekete-fehér
A gyerekek két egyenlő számú csapatra oszlanak, és két párhuzamos sorban egymással szembe állnak. Az egyik csapat a fehérek csapata lesz, a másik a feketéké.
A játékban az egyik csapat tagjai kergetik a másik csapatot, és megpróbálják elkapni őket egy előre megszabott területen és időkereten belül. A játéktér mérete mindig attól függ, hogy hányan vesznek részt a fogócskában. Az időkeret is tetszés szerinti, mondjuk két perc. Akit ez alatt a két perc alatt elkapnak, fogoly lesz.
A játékban az a csapat győz, amelyik a megadott időn belül több foglyot tud ejteni.

Labdafogócska
A játékosok egymástól kartávolságra kört alkotnak. Két résztvevő a körön kívül marad, ők lesznek a fogók. A kört alkotók egymásnak dobálják a labdát.
A fogók feladata, hogy akkor érintsék meg valamelyik körben álló játékost, amikor annak a kezében van a labda. Ha ez sikerült, helyet cserélnek. Ha valaki elejti a labdát, utána kell rohannia, mert a fogó is azt akarja megszerezni. Amelyikük sikerrel jár, visszaállhat a körbe.

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.