Játsszunk együtt!

Szeptemberben még kellemes az idő. Töltsetek ezért minél több időt ilyenkor is a friss levegőn! A következő csapatjátékokkal biztosan jól fogtok szórakozni!

Csalogató
Alkossatok két ugyanakkora létszámú csapatot! Álljatok egymással szemben! Az egyik csapat játékosai emeljék fel előre nyújtva a kezüket, tenyerükkel felfelé! A másik csapat tagjai addig válasszanak egy csalogatót maguk közül! Ez a játékos menjen át a másik csapathoz, és egy kis csalogatás után üssön valakinek a tenyerébe! Majd rohanjon vissza a saját helyére úgy, hogy ne tudja elkapni az a játékos, akinek a tenyerébe csapott! Ha sikerül visszaérnie a helyére, kezdődik elölről a csalogatás, ha nem, akkor az ellenfél csapatának a fogja lesz. Ezután a másik csapat küld csalogatót és így tovább. Az a csapat lesz a győztes, aki több foglyot tud ejteni. Fontos szabály, hogy nem lehet mindig a legjobb futót küldeni csalogatónak.

Tolvajok-rendőrök
Ebben a játékban is azonos létszámú csapatokat kell alkotni. A két csapat játékosai álljanak egymással szembe! Mindkét csoport résztvevőit számozzátok meg úgy, hogy a csapatokban azonos legyen a sorszámozás! Az azonos sorszámú gyerekek álljanak egymással szemközt 10 méter távolságban! Az egyik sor legyen a tolvajok csapata, a másik sor pedig a rendőröké. A tolvajok előtt a táv kétharmadára tegyetek a földre egy labdát! És már kezdődhet is a játék! A játékvezető kiáltson egy számot! Ekkor mindkét csapat szólított játékosa kezdjen el futni a labda felé! A tolvaj kapja fel a labdát, és szaladjon vissza vele a saját csapatához! A rendőr viszont próbálja meg a tolvajt elkapni! Ha ez sikerül neki, a tolvajból fogoly lesz, ha nem sikerül, akkor a rendőr válik fogollyá. Az a csapat győz, amelyik több foglyot gyűjt.

Indul a labda körbe-körbe
Alkossatok egy nagy kört! Két, egymástól távol álló gyermek fogjon a kezébe egy-egy labdát! Beszéljétek meg, hogy merre haladva adjátok egymásnak a labdákat! Adott jelszóra minél gyorsabban adjátok tovább a labdát a szomszédotoknak a megbeszélt irányba! Ha valaki elejti a labdát, nem esik ki a játékból, szaladjon utána, és adja tovább szomszédjának! Ha viszont a két labda valakinél összeér, az a játékos kiesik a versenyből. Majd kezdődik elölről a játék, de már eggyel kevesebb emberrel. Aki utolsónak marad a játékban, az lesz a győztes! Fontos szabály, hogy pontosan adjátok át egymásnak a labdát, és szándékosan senkit sem szabad félreveze

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.