Játéksarok

Játszani mindig jó! Mindegy, hogy kint fúj a szél, esik a hó vagy éppen ragyogóan süt a nap. Öröm együtt lenni a barátokkal. Most két olyan játékot mutatunk be nektek, amelyek közül az egyiket a szabadban, a másikat a lakásban játszhatjátok. Így vidám játékkal szórakozhattok a szabadidőtökben. Reméljük, kedvet kaptok hozzájuk, és társaitoknak is megtanítjátok őket

Medvevadászat
Jelöljetek ki közületek néhány gyereket medvének. A többiek legyenek a vadászok. A medvék kapjanak egy kis előnyt, hogy nyugodtan elrejtőzhessenek. A vadászok ezután induljanak a keresésükre. Ha megtalálták a medvéket, kezdődhet a hócsata! A medvék a búvóhelyen előre készítsék el a hógolyóikat, a vadászoknak viszont nem lehet tartalék hógolyója. A medvéket ötször, a vadászokat egyszer kell eltalálni ahhoz, hogy kiessenek a játékból. Az a csapat lesz a győztes, amelyik előbb dobja ki az összes ellenfelét a játékból.
A játék akkor jó, ha közben vigyáztok egymásra és magatokra is! Ne gyúrjatok túlságosan kemény hógolyókat! Mindig a testre célozzatok! A jeges hóval súlyos zúzódásokat okozhattok az arcon, vigyázzatok, nehogy a szemét találjátok el valakinek! A síkos, jeges pályán könnyen elcsúszhattok, éppen ezért gondosan válasszátok meg a játékterületet!

Dugó Dani
Egy rajzlapra rajzoljátok le Dugó Danit, a tátott szájú bohócot! Majd vágjátok ki a száját! A rajzlap hátuljára, a nyitott száj mögé ragasszatok nejlonzacskót! Ide hullanak majd a dugók. Két fordulóban lehet versenyezni.
A falra feltett Dugó Dani nyitott száját az első fordulóban három lépés távolságból kell célozni. Mindenki hármat dobhat, minden találat egy pontot ér.
A második fordulóban ötlépésnyi távolságról kell célozni. Ezt a játékot játszhatjátok úgy is, hogy két csapat versenyez egymással. Minden csapattag négylépésnyi távolságból célozzon a nyitott szájba! Az a csapat győz, amelyiknek több dugót sikerül a bohóc szájába dobni (például 2 perc alatt vagy úgy, hogy minden csapattag kétszer dobhat).

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.