Az én iskolám: Tiszavasvári Általános Iskola

Mindenki tehetséges valamiben. A jó iskola megtalálja ezt a "valamit", és aszerint fejleszti tovább a kisdiákját. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében lévő Tiszavasváriban így foglalkoznak a gyerekekkel. Az ottani iskola több tagintézményből áll. Központja a Kabay János Általános Iskola. Ide jár Mátó Boldizsár. Az mondja: nagyon szívesen...

A legtöbb igazán jelentős iskola kiemelkedik valamivel a többi közül. A mi sulink egyik szakterülete az emelt szintű ének-zene oktatás. Több mint fél évszázada foglalkoznak nálunk válogatott tanárok a tehetséges diákokkal. Én is zenei tagozatos vagyok, a 4. A-ba járok. Hetente négy énekóránk van, és két délután énekkar. Énekversenyekre, hangversenyekre járunk, van fúvószenekarunk, népzenei és gyermek néptánc-együttesünk, mazsorettcsoportunk.

Legtöbben valamilyen hangszeren is tanulunk játszani. Én trombitálok, akárcsak a testvérem. Remegnek a képek a falon otthon, amikor úgy igazán belelendülünk a gyakorlásba...

Iskolánk, a Kabay János Általános Iskola épülete különlegesen szép. Az udvarban hatalmas játszótér van, nem messze tőle pedig egy elképesztően nagy sportpálya. Ezen gyakran országos versenyeket rendezünk. Régen az atlétáink és a tornászaink értek el komoly eredményeket. Most sem vagyunk rosszak ebben, de inkább a kézilabda és annak két változata, a strandkézilabda és a szivacskézilabda az erősségünk. Általában a gyermekbajnokságok országos döntőjéig meg sem állunk. Én is tagja vagyok a csapatnak.
A testnevelésóráink soha nem unalmasak. Hol úszni járunk, hol lovagolni megyünk...
Azt hiszem, kevés diák mondhatja el ezt. Az igazgató bácsi, Halász László fontosnak tartja, hogy sokfelé menjünk, és sok dologgal megismerkedjünk. Meggyőződése ugyanis, hogy minden gyerek tehetséges valamiben, és a jó iskola feladata az, hogy ezt a "valamit" megtalálja, fejlessze. Ezért aztán járunk erdei iskolába, a helyi múzeumba kézműves foglalkozásokra, különleges kirándulásokra megyünk, és évente 25 gyerek kiutazhat Németországba néhány hétre a cserediákprogram keretében.

A nyelvtanulás és a számítástechnika szintúgy kiemelt helyen van nálunk. És rengeteg szakkör közül választhatunk. Olyan nincs, hogy valaki ne találja meg a neki tetszőt. Én délutánonként kézilabdázni járok. Nagyon sajnálom, hogy idén nem fért bele az időmbe a festészet szakkör - mert nálunk ilyen is van ám! Jövőre mindenképpen beszorítom valahogy. Imádok rajzolni...
A tehetséges gyerekek számára az iskolánk minden évben többféle versenyt rendez. Nekem a vers- és mesemondó versenyek a kedvenceim. Egyet meg is nyertem nemrég. Nem csoda: a tanáraink türelmesek, és mindenben segítenek nekünk. Ilyennek kell lenniük, ez itt alapelv. Nálunk minden diák érezheti, hogy fontos.

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.