Az én iskolám: Petőfi Sándor Általános Iskola - Nagykőrös

A Petőfi Nagykőrös legnagyobb iskolája. Az épület hatalmas, a hozzá tartozó udvar még sokkal nagyobb. És idejár a város kisdiákjainak többsége. Ordasi Gréta 4. évfolyamos tanuló mutatta be nekünk az intézményt.

A Petőfi Sándor Általános Iskola idén hatvan éves. Az épület pedig, amiben tanulunk, kereken harminc. Mégis olyan, mintha új volna. Teljesen rendbe hozták, mert a nyári szünetben egy hatalmas vihar egyszerűen levitte róla a tetőt. Át is festették. Vidám napsárga lett. "Habsburg sárgának" nevezik hivatalosan, mert régen ilyen volt a császári kastélyok színe. Szóval tényleg nagyon különlegesek lettünk...

Kilencéves vagyok. Harmadikosnak kellene csak lennem, de negyedik osztályba járok. Az óvodában az óvó nénik azt mondták, csak unatkoznék velük, mert elég okos vagyok, így jöhettem elsőbe. Nálunk minden évben három párhuzamos osztály indul. Mi, "B"-sek elsőtől negyedikig emelt óraszámban tanuljuk az ének-zenét, ötödiktől pedig az angol nyelvet. Nagyon jó így. Engem minden érdekel. Legjobban azért olvasni szeretek...

Az ének tagozathoz szorosan kapcsolódik a mazsorettoktatás. Sokfelé járnak bemutatózni a lányok. Én mégis inkább a jazzbalettet választottam. Talán később, ha a sok tanulás és verseny mellett marad még egy kis szabadidőm, beiratkozom erre is. Most inkább a kutyusommal vagyok, ha ráérek. Ő foxi - és elképesztően rossz... Sokat kell foglalkozni vele.

Nálunk minden harmadik gyerek nehéz körülmények között él. Napköziben a nehezebben tanulóknak felzárkóztató oktatás van, a tehetségeseknek meg mindenféle szakkörök. A hatalmas tornacsarnokban egymást érik az edzések. Vannak pingpongozóink, kosarasaink... Amíg a tornatermet felújították, az aulában gyakoroltak a mazsorettek, és ott voltak felállítva a pingpongasztalok. Elég muris volt...

Az igazgató bácsi, Deák György nagyon fontosnak tartja, hogy sokat mozogjunk. Meg hogy szigorú rendet tartsunk! Hát persze, hiszen testneveléstanár. Sőt, még a Magyar Diáksport Szövetség elnöke és az olimpiai bizottság tagja is! Azt mondta, ne beszéljek erről az iskolabemutatás kapcsán, ám én mégis megteszem, mert igenis büszkék lehetünk rá. És nem csak ezért, hanem azért is, mert már 29 éve igazgató nálunk!

Ő és a szüleink egyaránt azt szeretnék, hogy nagyon jól érezzük itt magunkat. Az iskola területe hatalmas. Rengeteg sportpályánk van, és gyönyörű, fából készült játszóterünk! Ez utóbbi, akárcsak a fedett biciklitároló, a szülői munkaközösség felajánlásaiból készült.

Azt hiszem, már érted, miért jó a Petőfibe járni. Tényleg csak olyan iskolát tudok kívánni minden kisgyereknek, mint a miénk. Még fogalmam sincs, mi leszek, ha nagy leszek, de az biztos, hogy innen bármerre indulhatok majd.

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.