Az én iskolám: 5. számú Általános Iskola - Hatvan

Az 5. számú Általános Iskola országos hírű sportorientációs iskola és valódi kis színfolt a lakótelepi gyerekek életében. Képzelj el egy sulit a magas házak között, ahol minden arról szól, hogy a diákok jól érezzék magukat. (Persze azért tanulni is kell ám...) Nem hiszed, hogy létezik ilyen? Fehér Martin mesél róla neked!

Nálunk, az Ötös suliban (mert mi csak így nevezzük) minden évben általános és sport tagozatra lehet jelentkezni. Én sportos vagyok, a 4/S osztályba járok. A miénk volt az első sport tagozatos osztály. 2008 szeptemberében indult. Felnőttkoromban világhírű focista szeretnék lenni! A kedvencem Ronaldo, aki a Real Madridban játszik. Ha mégsem jön össze, akkor vízilabdázó vagy úszó leszek. Azt hiszem, ebből a suliból bármelyik irányba elindulhatok...
A sport tagozaton minden nap van testnevelésóránk. Sokat focizunk, talajgyakorlatokat végzünk, kézilabdázunk, úszni járunk a városi uszodába, ami itt van a szomszédban, és floorballozunk is. Ez utóbbi olyan, mint a hoki, csak nem kell hozzá jég. A lányoknak meg van pompon-tánc, zenés torna... Ezen a télen hetente egyszer még korcsolyázni is jártunk. Szóval igazán mindennel foglalkozunk.
Van egy egészen különleges óránk,  "küzdelem és játék" a neve. Itt aztán tényleg vicces dolgokat csinálunk. Egy csomó olyan játékot, amitől - ahogy a tanáraink mondják - fejlődik a ritmusérzékünk, kialakul bennünk a versenyfegyelem, és ezáltal az élet minden területén ügyesebbek leszünk. Szóval, láthatod, egyáltalán nem véletlen, hogy mindig jól szerepelünk a diákolimpiákon.
Bár korábban még nem volt sport tagozatos az Ötös, mégis sok olyan sportoló játszik a felnőttek élvonalában, aki ide járt. Például Ács Ádám az MTK-ból, Gohér Gergő, aki az NB I-es diósgyőri csapat labdarúgója, Szabó Roland, a Fradi játékosa, Mezei Richárd, aki a Pick Szeged kézilabdázója volt, és Petrovics Gerda, a Vác NB I-es csapatának kézilabdázója. Nagyon büszkék vagyunk ám rájuk!
Bár a sport nagyon fontos nálunk, a tanáraink megkövetelik tőlünk a tananyagot is. Negyedik osztálytól angolul és németül tanulunk. Idén, azt mondják, indul majd olyan osztály, ahol a kicsiknek lesz mondókás, énekelgetős angol- és németóra.
Emelt óraszámban tanuljuk már ettől az évtől az informatikát, és bizonyos tantárgyakhoz digitális táblákat használunk. Az nagyon mókás! Szeretjük.
Az a legjobb ebben a suliban, hogy itt tényleg minden rólunk szól. Akármerre nézünk, gyerekrajzok vannak a falakon. A tanárok, ha látják, hogy valami gond van, odajönnek szünetben, és megkérdezik, mi a baj. Pedig több mint háromszázan járunk az Ötösbe. Nyári kirándulásokon meg egyenesen olyanok, mintha a barátaink, barátnőink lennének. Szóval azt hiszem, igazán gyermekbarát suli ez. Ezért jó ide járni.

Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.