Aktuális dolgok...

Az ősz virága
A temetők virága a krizantém. Őshazája Kína. Kint a kertekben késő nyártól egészen a tél kezdetéig pompázik. A legszebbek azonban november elején, mindenszentek tájékán nyílnak. Te is vigyél virágot szeretteid sírjára, és gyújts mécsest tiszteletükre!
Mi egy kicsit szomorú virágnak érezzük a krizantémot. Azonban a Távol-Keleten, például Japánban valóságos örömünnep a krizantémnyílás. Ott ugyanis ez a virág a remény, a szeretet jelképe, a természet örök megújulását, az életet jelképezi, sőt, még a császári család címerében is megtalálható a virága.
Bár általában kerti növényként tartjuk, cserépben is megél bent a lakásban. Ha védjük a közvetlen napfénytől, hűvös helyiségben sokáig gyönyörködhetünk virágaiban.


Tudtad?
1849. november 20-án déli 12 órakor adták át a forgalomnak a Budát és Pestet összekötő első állandó hidat, a Lánchidat, amelynek megálmodója gróf Széchenyi István volt. A hidat az angol William Tierney Clark1 tervezte, az építését pedig Adam Clark2 vezette.    

1 ejtsd: viljem tírni klárk
2 ejtsd: edem klárk


Kapcsolódó galéria

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.