A sárkányfa

Ha legalább egy kaktusz túlélte már a „gondoskodásodat”, kérj a szüleidtől sárkányfát! Sárkány ellen ugyan nem jó, nem is vonzza őket, de a legigénytelenebb szobanövények egyike. Bármilyen hihetetlen, ennek a kis cserjének egy távoli vidéken többszáz éves, 15-20 méter magas rokonai élnek. A formájuk pedig olyan, mintha hatalmas gombák lennének

A sárkányfa szobanövényként legelterjedtebb fajtája a Kanári-szigetekről származik. Nevét az ottani bennszülöttektől kapta. Amikor egy ilyen növény megsérül, kérge alól vörös, ragadós gyanta kezd szivárogni. Erre mondták, hogy „a sárkány vére”. Emiatt hosszú ideig szent faként tisztelték. Ma a különleges gyantából festéket gyártanak.

A természetben viszonylag gyorsan hatalmasra növő fák ezek. Jellegzetes gomba alakjuk miatt messziről felismerhetők. Rengeteg fajta sárkányfa létezik, de mindnek körkörösen nőnek a levelei az ágain, és valamennyi bámulatosan igénytelen.

Így neveld a sárkányfád!

Sárkányfát gondozni garantált sikerélmény. Megél a sötétebb lakásokban is, nem igényel sok öntözést (nem baj, sőt előny, ha a földje időnként egy-két napra kiszárad), és néhány év alatt kétméteresre nőhet. Ráadásul a legjobb oxigéntermelő valamennyi szobanövény közül! Városi lakásokban a levegő tisztítására is kiválóan alkalmas.

 

Szólj hozzá Te is!




A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.