Mit nézzünk a moziban decemberben?

2012.12.13  |   | 

Égből pottyant Mikulás
mozipremier: december 6.

Egy bajor kisvárosban él Ben és Charlotte, akik egymás szomszédai. Mindketten nehéz időket élnek át, Ben édesapja elvesztette munkáját, a kislány pedig azért szomorú, mert éppen egy éve, hogy édesapja elhagyta őt és édesanyját.
Közeleg a Karácsony és Niklas Julebukknak, az utolsó igazi Mikulásnak, szokásos teendői mellett, mással is meg kell küzdenie: Waldemar Wichteltod a hatalmas Diótörők segítségével átvette a hatalmat Karácsonyföldén, és az ajándékozás örömét üzletté akarja változtatni. Waldemar kényszeríti a szülőket, hogy fizessenek az ajándékokért, miközben megtiltja az angyaloknak, hogy begyűjtsék a gyerekek Mikulásnak írott leveleit és a koboldoknak, hogy elkészítsék a varázslatos játékokat. Azonban Julebukk, a két mindig civakodó kobolddal, és a két hűséges angyallal, valamint az utolsó láthatatlan rénszarvassal együtt megszökik, hogy megmentse a Karácsony szellemét. A kis csapat éppen Ben és Charlotte városkája közelében ér földet... A gyerekek segítségével legyőzik a gonosz Waldemart és visszahozzák az ünnepi hangulatot.

 

Pi élete
mozipremier: december 20.

Pi Patel élete semmiben sem hétköznapi. Egy francia uszodáról kapta a nevét. Az apjának állatkertje van Pondicherryben. Tizennégy évesen szülei úgy döntenek Kanadába költöznek, de az óceánon hajótörést szenvednek. Pi 227 napot tölt egy mentőcsónakban a Csendes óceánon kettesben egy Richard Parker nevű bengáli tigrissel. Yann Martel világsikerű regénye nyomán, izgalmas kalandok és csodálatos tájak tárulnak elénk a mozivásznakon.

Szólj hozzá Te is!
A hozzászólások moderálására az Apáczai Kiadó Kft. a jogot fenntartja. Elküldött hozzászólásod csak annak elfogadását követően jelenik meg az oldalon. A hozzászólások nem feltétlenül tükrözik az Apáczai Kiadó Kft véleményét, azok tartalmáért a Kiadó nem tehető felelőssé.